Ceri ceva atunci când ai nevoie de ceva. E logic și tot logica dictează că acel lucru care lipsește, odată realizat, ai impresia și așteptarea că va ajuta la dezvoltare. Cel puțin așa se definește procesul de construire a unui business, de realizare a obiectivelor și drumul spre a le îndeplini.
Un manual de brand ia sau nu în vedere aceste aspecte?
Dacă îl considerăm ca mai mult decât o serie de visual guidelines, culori de logo și design de carte de vizită, atunci da, inclusiv CINE SUNTEM se specifică în linii clare sau pe alocuri mai generale, în expectativă pentru momentul când vor fi puse în aplicare.
Manualele de brand sau de identitate, sunt părți integrate ale unui sistem construit alături de organigrame sau planuri de business pentru a duce la propagarea imaginii și în cele din urmă la succesul unei companii. Sau cel puțin asta propunem noi și susținem prin acest studiu de caz care vrea să arate că atunci când îți cunoști brandul, știi exact de ce ai nevoie.
O să vorbim mai jos și despre noile perspective asupra identității de brand. Dar în 2008 sau 2009, când discutam cu Tehnologistic despre ce doreau ei și la ce a dus această cerere, termenul nu era brand manual, nici manual de identitate. Brieful menționa o broșură de prezentare.