Cum arată o înghețată artizanală ambalată comercial?

Heaven Ice Cream – Concept 

  • Background

Rareori acceptăm să luăm parte la un pitch. De această dată însă atât tentația cât și provocarea era extrem de mare. Înghețata artizanală la scară coemrcială. Mai ales după ce am gustat din înghețată, am decis: mergem la pitch.  

  • Client - Bottega del Gusto
Bottega del Gusto

De ce te interesează povestea lor:

Indiferent de factura lor, inovațiile și abordările curajoase sunt atrăgătoare. Pariul de a produce înghețata artizanală pe o scară comercială și ambalarea acestora orientată spre un unpacking-experience aparte a fost o tentație pe lângă care nu am putut trece fără vreo reacție. 

Ce o să afli:

Cum am explorat acest domeniu și care au fost propunerile noastre de a mixa artizanalul cu industrialul.

Ce a primit clientul:

Naming, concept de comunicare și trei propuneri distincte de vizualuri pe packaging cu unpacking experience aparte.

Dacă ai dubii în ce stadiu ești cu brandul sau nu știi dacă ai ajuns la varianta optimă de identitate sau packaging, solicită o evaluare gratuită.

Pitchul

Din motive obiective, proiectul nu s-a mai realizat. Cu toate acestea, suntem extrem de mândrii de rezultatele puse pe masă de Vizualitas Studio. Abordările și modul de lucru cu care am explorat domeniul sunt viabile și le folosim și astăzi în procesul de creație.

Provocarea:

Provocări erau mai multe: pe de o parte trebuie să redăm esența înghețatelor artizanale, pe de altă parte să rămână într-o zonă comercială la care publicul român este îndestul de familiarizat încât să accepte și să reacționeze pozitiv la acesta. Pe de altă parte constrângerile logistice și de depozitare precum și tehnologia accesibilă în România a restrâns posibiltățile în a dezvolta un unpacking experience aparte. 

Rezultatul

Have an ice cream. Have a nice day — era conceptul în jurul căreia am devoltat piesa de rezistență a propunerilor noastre. Pornind de la un art deco ușor îmbinat cu elemente puternice cu iz artizanal a rezultat o abordare premium demn de gustul produslui.

Soluțiile Vizualitas Studio

Dacă ai dubii în ce stadiu ești cu brandul sau nu știi dacă ai ajuns la varianta optimă de identitate sau packaging, solicită o evaluare gratuită.

  • Cine e Vizualitas Graphic Design Studio: 

20+ ani experiență în domeniu
graphic design în Cluj-Napoca

2 specialiști

20+ clienți în
5+ ani de activitate 

Clienți din domeniul:

Beauty, interior design, home&deco, art

Puncte forte

Capacitatea de a recunoaște dacă primează strategia sau implementarea. Construcția unui brand începe cu implementarea.

Servicii:

Branding strategic, comunicare vizuală, graphic design, consultanță în branding.
Dar cel mai important: implementare.

Întreabă-ne despre viitorul proiectului tău!