Cum o moștenire întâmplătoare
poate defini un brand

ZIZ – Art and Social Area

ZIZ nu este doar despre artă ci este despre artă într-o societate aflată într-o schimbare accelerată din punct de vedere ecologic, economic și politic. Împreună cu publicul îți propune să dezvolte gândirea critică prin dezbateri, proiecții de filme, expoziții etc. și să pregătească pentru schimbări majore care sunt deja prezente. De la micro la macro: ZIZ se află în epicentrul transformărilor urbane ale Clujului și e martor al gentrificării orașului (care prin schimbări imobiliare înlocuiește o clasă socială cu alta, aparent privilegiată)/sau/ care înlocuiește o istorie recentă cu narativa orașului creativ). ZIZ este format dintr-un grup de actori culturali conștienți de schimbările climatice pe care trebuiesc luate în calcul în prefigurarea activităților din acest spațiu. ZIZ dorește să devină un centru de cercetare și formare profesională în artele spectacolului și dezvoltare comunitară.

 

Acesta este un extras din autodefinița celor patru asociații, care conduc shared space ZIZ din centrul Clujului. De la această definiție a pornit și creația noastră.

De ce te interesează povestea lor:

Cum poți alinia actori diferiți prin definiții clare de valori și vizualuri aferente. 

Ce o să afli:

Hello

Ce a primit clientul:

Hello

 • Cine:

  Ziz – Art and Social Area

 • Industria:

  Arts and Society

 • Cine

  4 asociații defintorii pentru viața culturală și artistică a Clujului: Asociația Teatrală Shoshin, Asociația Fabrica de Pensule, Colectiv A și Made in Pata Rât

 • Locație:

  Cluj, România, fosta sinagogă ortodoxă de pe strada Paris

 • Client Vizualitas design studio:

  2020

Dacă ai dubii în ce stadiu ești cu brandul sau nu știi dacă ai ajuns la varianta optimă de identitate sau packaging, solicită o evaluare gratuită.

ZIZ – Art and Social Area este un spațiu compus care există prin eforturile comune a patru organizații clujene: Asociația Teatrală Shoshin, Made in Pata-Rât, Asociația Colectiv A și Fabrica de Pensule. Situat la etajul 1 al Sinagogii Ortodoxe de pe Strada Paris nr. 5, acest loc revine la viață și se deschide publicului oferind experiențe deopotrivă artistice și de conectare cu ceilalți. Fost lăcaș de cult al comunității evreiești, își păstrează funcția de loc comun și incubator al comunității, noii locatari deschizând spațiul pentru toți clujenii, indiferent de etnie și religie.

ZIZ își propune să devină spațiul în care poți să simți că aparții locului, că prin caracterul lui intercultural și interdisciplinar poți să-ți găsești atât gașca, cât și evenimentele care să te inspire în viața de zi cu zi. Activitățile celor patru organizații sunt dedicate unui public larg, de la adolescenți, la adulți seniori. Vă așteptăm să descoperiți atelierele și cursurile de teatru și dans, laboratoarele artistice folosind tehnici de Virtual și Augmented Reality, spectacolele de teatru și dans, rezidențele artistice și concertele noastre.
ZIZ nu este doar despre artă, ci este despre artă într-o societate marcată de schimbări accelerate din punct de vedere ecologic, economic și politic. Împreună cu voi putem să ne dezvoltăm gândirea critică prin dezbateri, proiecții de filme, expoziții și așa mai departe, și să ne pregătim pentru schimbări majore, pe care le resimțim deja. De la micro la macro: ZIZ se află în epicentrul transformărilor urbane ale Clujului și e martor al gentrificării orașului care înlocuiește o istorie recentă cu narativa orașului creativ. ZIZ este format dintr-un grup de actori culturali conștienți de schimbările climatice pe care le luăm în calcul în prefigurarea activităților noastre. O luăm pas cu pas și dorim ca prin proiectul nostru să contribuim la o mai strânsă legătură între artă și societate. În timp, dorim să devenim un centru de cercetare și formare profesională în artele spectacolului și dezvoltare comunitară.

Servicii pe care le-am oferit:

Creație identitate vizuală, creație materiale de comunicare vizuală.

Provocarea

Sunt date următoarele parametrii: patru asociații, un spațiu cultural comun, obiective artistice, culturale și sociale contemporane, un spațiu cu o moștenire culturală puternică, în jur de 10 persoane implicate și un animal mitic.

Solicitarea era pe cât se poate de clară: să nu fie un logo descriptiv, dar totuși, să aducă un pic aminte de rădăcinile mitice ale denumirii și să nu conțină galben. 

Soluția

Evident, cel mai simplu era ca să evităm galbenul. Iar cea mai grea era evitarea reprezentării descriptive a pasărelui. Și găsirea unui vizual în care să se regăsească pe cât posibil toți stakeholderii proiectului. Dar nici noi nu am ușurat munca comună: atât de tare ne-am entuziasmat de proeict, încât echipa nostră în prima tură a creat peste 30 de propuneri. 

Nici până în ziua de azi nu ne dăm seama cum au reușit „Zizzeri” să decidă în 2 zile de propunerile de mai sus să aleagă una. Dar au făcut-o, și cu toții erau încântați de rezultat.

Nu de alta: dar și noi am fost, și chiar suntem în continuare mândrii de rezultatul final.

Cât a durat?

Am realizat identitatea într-un timp record: este adevărat, că am reușit să facem miniidentitate vizuală chiar și într-o zi, dar dat fiind complexitatea, parametrii și volumul acestui proiect, cele 5 zile de lucru este departe de timpul în general alocat astfel de proiecte. 

Ești în criză de timp, și ai nevoie de o echipă profi să te prezinți la timp cu materiale de comunicare vizuală profi în fața clienților sau partenerilor tăi?

20+ ani experiență în domeniu
graphic design în Cluj-Napoca

2 specialiști

25+ clienți în
5+ ani de activitate 

Clienți din domeniul:

Beauty, interior design, home&deco, art

Puncte forte

Capacitatea de a recunoaște dacă primează strategia sau implementarea. Construcția unui brand începe cu implementarea.

Servicii:

Branding strategic, comunicare vizuală, graphic design, consultanță în branding.
Dar cel mai important: implementare.

Întreabă-ne despre viitorul proiectului tău!